Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Τα σχόλιά σας, παρακαλώ!

"σας ενημερώνουμε πως το Σάββατο 15/3/2008 η διαδικασία προβλέπεται ως εξής:
Θα εξελιχθεί σε δύο μέρη. Το Αυτοματοποιημένο μέρος 11:00 - 14:00 θα έχει διάρκεια 2 ώρες. Οι λεπτομέρειες δεν μας γνωστοποιήθηκαν ακόμη, αλλά για όσους έχουν εμπειρία από την επιμόρφωση Α΄ Επιπέδου οι διαδικασίες και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι παρόμοια. Το μη αυτοματοποιημένο μέρος 15:00 - 18:00 θα έχει συνολική διάρκεια 2,5 ώρες και στα πλαίσιά του θα διατεθούν ειδικά τετράδια που θα αποστείλει το ΥπΕΠΘ."
Επειδή, όντως ήγγικεν η ώρα, μπορούμε να συναντηθούμε όπως προτείνει ο ΛΕΩΝ. Η παραπάνω κατάσταση είναι όντως προβληματική, ειδικά για το Β' Μέρος. Δε νομίζετε οτι πρέπει να λύσουμε τις απορίες μας; Περιμένω απορίες διατυπωμένες στα σχόλια. Θα σας πω μετά τις δικές μου.

4 σχόλια:

Ε. Στάμου είπε...

Εγώ ήδη έστειλα στον κ. Παρασκευάκη το παρακάτω e-mail.

Αγαπητέ κ. Παρασκευάκη, γεια σας.

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση αλλά, όπως καταλαβαίνετε, καθώς πλησιάζει η
ημερομηνία της εξέτασης, το άγχος μας αυξάνεται δεδομένου ότι εκκρεμούν πολλά
αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν στο Β΄μέρος της εξέτασης. Σε σχετικό ερώτημα
που υπέβαλλα στο help desk με παρέπεμψαν στα έγγραφα για ενημέρωση του
ιστότοπου των ΠΑΚΕ, όπου βέβαια δεν αναφέρεται απολύτως τίποτα. Πρέπει να
ξέρουμε αν, σ` αυτό το μέρος της εξέτασης, θα έχουμε ή όχι στη διάθεσή μας
υπολογιστή και τί είδους "κατά την κρίση μας" υλικό θα μπορούμε να έχουμε μαζί
μας. Δεν θα χρειαστούμε διδακτικό εγχειρίδιο για να εκπονήσουμε το σχέδιο
μαθήματος; Ποιό απ` όλα τα βιβλία να έχουμε μαζί μας, εάν δεν ξέρουμε σε ποιό
μάθημα και σε ποιά ενότητα θα εξετασθούμε; Ή θα έχουμε προεπιλέξει οι ίδιοι οι
εξεταζόμενοι το μάθημα και την ενότητα και θα έχουμε μαζί μας το αντίστοιχο
βιβλίο; Για όλα αυτά χρειαζόμαστε πολύ σύντομα απαντήσεις. Εάν μπορούσατε να
επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους για να μας δώσετε απαντήσεις σε όλα αυτά τα
αναπάντητα έως την πρότελευταία στιγμή ερωτήματα, θα μας απαλλάσσατε από πολύ
άγχος.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Στάμου Ευαγγελία

annboukou είπε...

Κι εγώ έστειλα ερώτημα στο helpdesk ρωτώντας αντίστοιχα: εάν θα έχουμε επιλογή στο διδακτικό αντικείμενο (ειδικά για μας τους φιλολόγους είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, αλλά και για τους δασκάλους φαντάζομαι), εάν θα έχουμε στη διάθεσή μας υπολογιστή και εάν θα έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η προσβλητική απάντησή τους με παραπέμπει στα έγγραφα που έχουν αναρτήσει! Μα αυτά διάβασα και έχω τις απορίες που τους διατυπώνω! Νομίζουν ότι στερούμαστε στοιχειώδους νοημοσύνης;

Όσο για το e-mail κι εγώ απάντησα τα παρακάτω:
"Δημήτρη, ξέρω ότι τα ακούς εσύ αλλά δεν έχουμε σε ποιον άλλον να τα πούμε διότι, εγώ για παράδειγμα έκανα ερώτημα στο helpdesk για παροχή περαιτέρω πληροφοριών όσον αφορά στο δεύτερο μέρος και εκείνοι με παρέπεμψαν στα έγγραφα που αναρτούν!! Αυτά διαβάζω και εξακολουθώ να έχω απορίες!!!

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν θα μπορούμε να επιλέξουμε το γνωστικό αντικείμενο, εμείς οι φιλόλογοι έχουμε και αρκετά όπως καλά γνωρίζεις. Ούτε εάν θα έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Τί σχέδιο μαθήματος θα προτείνουμε, δημιουργώντας από μνήμης; Ποιος σοβαρός επιμορφωτής θα έκανε σε πραγματικές συνθήκες το ίδιο και δεν θα ντρεπόταν ή δεν θα φοβόταν ότι θα έγραφε ανοησίες όταν θα παρέπεμπε σε δικτυακούς τόπους;
Κι αυτό πάλι με το 'ειδικό τετράδιο" τι φάρσα είναι; Μας επιμορφώνουν για τη χρήση των ΤΠΕ και δεν μας επιτρέπουν να συντάξουμε την πρότασή μας σε επεξεργαστή κειμένου!!!!!! Μεγάλες ανακολουθίες που πρέπει να τις μεταφέρετε έστω και την τελευταία στιγμή και να απαιτήσετε απαντήσεις, αφού η υποτιθέμενη άμεση επικοινωνία επιμορφούμενων και helpdesk είναι φανερό ότι μόνο διαδικαστικά υφίσταται και δεν έχει κανένα περαιτέρω ουσιαστικό νόημα.

Εάν υπάρχει οτιδήποτε νεώτερο μας ειδοποιείς.

Φιλικά
Άννα Μπουκουβάλα"

Γιατί άραγε νομίζω ότι δεν πρόκειται να λάβουμε επαρκείς διευκρινίσεις; Τι με κάνει να πιστεύω κάτι τέτοιο;

Ε. Στάμου είπε...

Όπως είδατε τα οριστικά έγγραφα της εξέτασης ανακοινώθηκαν και επίσημα στον ιστότοπο των ΠΑΚΕ. Και οι ερωτήσεις είναι έτοιμες. Δεν άλλαξε κάτι. Μόνο το λάθος εντοπίσθηκε και αντικαταστάθηκε από άλλη ερώτηση. Για το Β μέρος δεν έχει διευκρινισθεί τίποτα. Τελικά παρόλη τη γνωστική υπερφόρτωση αγνοώ βασικά πράγματα, όπως ποιό βιβλίο θα πάρω μαζί μου και ποιές σημειώσεις όταν δεν ξέρω σε τί θα εξετασθώ. Πρόσβαση σε υπολογιστή δε θα έχουμε, νομίζω ότι πρέπει μέσω ΠΑΚΕ να απαιτήσουμε να ξεκαθαρισθεί αυτό.

Stergios Nastopoulos είπε...

Με καλύψατε. Το ζήτημα του Η/Υ και της πρόσβασης στο Internet είναι βασικό. Αν δεν έχουμε Η/Υ, τι είδους εξέταση θα μπορούμε να έχουμε, εμείς, που υποτίθεται είμαστε οι διαφημιστές των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση. Και πώς μπορούμε να γράψουμε σενάριο ή ό,τι άλλο, χωρίς να έχουμε στη διάθεσή μας το λογισμικό; Να φανταζόμαστε δηλαδή, τις οθόνες και τα μενού και να γράφουμε: "Ανοίξτε το τάδε λογισμικό και πηγαίνετε στην τάδε επιλογή κλπ"; Ή "Πήγαινε στην τάδε ιστοσελίδα"; Αστεία πράγματα δηλαδή. Και γιατί τετράδια; Πώς μπορούμε να γράψουμε "παρατήρησε την τάδε κίνηση και κάνε μια πρόβλεψη για το πώς κινείται το κινητό"; Χωρίς επεξεργαστή κειμένου δε γράφονται φύλλα εργασίας στις ΤΠΕ. Θα μου πείτε οτι μπορεί να κάνουμε αντιγραφή-επικόλληση από άλλα σενάρια. Ε, αυτό ας το κρίνουν οι βαθμολογητές. Στο φινάλε τίποτε δε έχει γραφεί μεχρι τώρα στην Επιστήμη χωρίς να ανατρέξουμε σε πηγές. Και πηγές στις ΤΠΕ είναι όλα φυσικά όλα τα εργαλεία τους.