Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Αυτό το ξέρετε;

Σήμερα δε θα γκρινιάξω για να μη νομίζετε οτι είμαι ο μόνος γκρινιάρης εδώ πέρα. Αυτά τα ψαράκια που πιάσατε μεχρι τώρα, σσσοοοουτ! Μη μιλάτε γιατί πάλι καλά. Αν δε ξέραμε τις ερωτήσεις, δε θα γκρινιάζαμε και όλα καλά. Τώρα; Μη τα θέλετε όλα δικά σας:-)





Λοιπόν: Κοίτα τι βρήκα:


Ήταν κάτι που απασχολούσε από καιρό. Εγώ το 'ψαξα και κάτι βρήκα. Ας το θέσω με την ανακαλυπτική μέθοδο, ψάξτε το και σεις. Διαδικαστική γνώση. Εκτός αν το ξέρετε ήδη. Εμείς πάντως δεν το κάναμε. Αν δε βρείτε κάτι, θα το πάρει το ποτάμι. Αναμένω.

6 σχόλια:

annboukou είπε...

Βρίσκουμε από το google ένα χάρτη, της Ελλάδας για παράδειγμα (http://www.diakopes.gr/content/map_gr.html), που δεν έχει σημειωμένες τις κύριες πόλεις. Τον αντιγράφουμε και τον επικολούμε σε ένα PowerPoint. Έχουμε αναθέσει στους μαθητές μας να δημιουργήσουν ένα αρχείο Word στο οποίο σε μια στήλη θα έχουν καταγράψει όλα τα ονόματα των σημαντικότερων πόλεων της Ελλάδας ή και μόνο των πρωτευουσών των νομών. Ανοίγουμε σε μια οθόνη σε παράλληλα παράθυρα και το Word και το PowerPoint και αφού 'μαυρίσουμε' το όνομα κάποιας πρωτεύουσας νομού την σύρουμε στο αρχείο του PowerPoint στην κατάλληλη θέση στο χάρτη και αυτή αντιγράφεται εκεί. Δεν καταλαβαίνω όμως αφού πρέπει έτσι κι αλλιώς να γράψω τις πόλεις γιατί δεν το κάνω κατευθείαν στο PowerPoint με το εργαλείο κειμένου; Αλήθεια πού το βρήκες αυτό το σχόλιο;

Stergios Nastopoulos είπε...

Κοιτάξτε το αρχείο http://www.ltscotland.org.uk/nq/images/nantfrancondrag2_tcm4-314221.ppt . Κατεβάστε το και δείτε τις οδηγίες στο 3ο slide. Ενδιαφέρον, ε! Το κάνει με macro, μόνο που την έχει κλειδωμένη.
Επ' ευκαιρία η εφαρμογή που προτείνει το συνοδευτικό υλικό του επιμορφωτικού υλικού με το χάρτη της Ευρώπης είναι fake. Χρησιμοποιεί αρχείο .swf Flash Shockwave που ενσωματώνει στο P.P. Αμα χρησιμοποιείς αρχείο άλλης εφαρμογής μέσα στο Ρ.Ρ., μπορείς να κάνεις και παπάδες. Δε λέει... Αρα και η ερώτηση είναι fake. Γιατί μάλλον αυτό είχε στο νου του ο κατασκευαστής της ερώτησης. Παπαγαλίστε, παπαγαλίστε, όλο και κάτι θα μείνει.

Stergios Nastopoulos είπε...

Αν θέλετε μερικά tips στο ΡΡ δείτε:
http://www.loyola.edu/edudept/PowerfulPowerPoint/MoreTricks.html. Επ' ευκαιρία για να δουλέψουν οι macro πρέπει να κατεβάσετε το επίπεδο ασφαλείας στο ΡΡ στο "μεσαίο".

annboukou είπε...

Στέλιο μπήκα στο moretricks αλλά όταν πήγα να συνδεθώ με μια γερμανική ιστοσελίδα στην οποία παραπέμπει για drag & drop δεν μπόρεσα. Εσύ το έκανες;;

Stergios Nastopoulos είπε...

Οχι, δουλεύει, Αννα. Το καρατσεκάρισα (που έλεγε και η Μαλβίνα:-().

Stergios Nastopoulos είπε...

Α! Το drag-and-drop θα το βρείς όχι από κει, αλλά από τον πρώτο σύνδεσμο στο προηγούμενο σχόλιο μου.