Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Περί Τεχνολογίας...ο λόγος!

Η Επιμόρφωσή μας ως Επιμορφωτών Β Επιπέδου κινδύνευε.......;
......αν η Microsoft κατασκεύαζε αυτοκίνητα....!!!
Πριν λιγο καιρό το αφεντικό της Microsoft, Bill Gates, κατά την παρουσίαση κάποιου νέου προγράμματος της εταιρείας του, δήλωσε ότι αν η General Motors είχε κάνει τόσο γρήγορα τεχνολογικά βήματα όπως η Microsoft, τα αυτοκίνητα της θα στοίχιζαν μόλις ένα δολάριο. Η απάντηση εκ μέρους της GM ήταν άμεση και πραγματικά εκπληκτική. Απολαύστε την.
"Αν η General Motors είχε αναπτύξει την τεχνολογία της όπως η Microsoft, τα αυτοκίνητα που θα οδηγούσαμε θα είχαν τις εξής ιδιότητες:
- Το αυτοκίνητο σας θα πάθαινε ατυχήματα δύο φορές την ημέρα χωρίς κάποια προφανή αιτία.
- Κάθε φορά που οι άσπρες γραμμές του δρόμου ξαναβάφονταν, θα έπρεπε να αγοράζετε νέο αυτοκίνητο.
- Περιστασιακά το αυτοκίνητο θα ξέφευγε από την πορεία του, χωρίς να γνωρίζετε το λόγο. Εσείς θα έπρεπε απλώς να αποδεχτείτε το γεγονός, να σταματήσετε επιτόπου, να ξεκινήσετε ξανά και να συνεχίσετε την πορεία σας.
- Κάποιες φορές, κατά τη διάρκεια ιδιαίτερων ελιγμών, όπως για παράδειγμα μια κλειστή αριστερή στροφή, το αμάξι σας θα συνέχιζε όλο ευθεία και έπειτα θα αρνιόταν να ξεκινήσει πάλι. Για να το αντιμετωπίσετε αυτό, θα έπρεπε να προχωρήσετε σε ολική αλλαγή και επανεγκατάσταση της μηχανής.
- Τα αυτοκίνητα δεν θα σας παραδίνονταν παρά μόνο με ένα κάθισμα, διότι θα έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα στο Car-98 και στο Car-ΝΤ. Κάθε κάθισμα επιπλέον θα απαιτούσε ειδική παραγγελία από τη μονάδα παραγωγής.
- Η Apple θα ανέπτυσσε αυτοκίνητα που θα λειτουργούσαν με ηλεκτρική ενέργεια, πιο αξιόπιστα, πέντε φορές πιο γρήγορα και δύο φορές πιο ελαφριά, αλλά δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν παρά μόνο στο 5% των δρόμων.
- Οι ενδείξεις θερμοκρασίας των λαδιών και της μπαταρίας θα είχαν αντικατασταθεί από τη γενική ένδειξη "Γενική βλάβη".
- Τα καθίσματα θα απαιτούσαν από κάθε επιβάτη να έχει ίο ίδιο ύψος και το ίδιο βάρος.
- Ο αερόσακος πριν ανοίξει θα ρωτούσε: Θέλετε οπωσδήποτε το άνοιγμα;.
- Περιστασιακά οι έξοδοι αυτοκινήτου θα μπλόκαραν. Εσείς δεν θα μπορούσατε να τις ξανανοίξετε, παρά μόνο κάνοντας ένα κόλπο, για παράδειγμα θα έπρεπε
συγχρόνως να τραβούσατε το χερούλι της πόρτας, να γυρίσετε το κλειδί και με το άλλο χέρι να αρπάξετε την κεραία του ραδιοφώνου.
- Η General Motors θα σας υποχρέωνε να αγοράζετε με κάθε αυτοκίνητο ένα πακέτο οδικές κάρτες DeLuxe της εταιρείας Rand McNally (θυγατρική της GM), ακόμη και αν εσείς δεν θέλατε ούτε είχατε ανάγκη αυτές τις κάρτες.








Δεν υπάρχουν σχόλια: