Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Ενότητα: "Δημιουργία ιστότοπου": Απορίες ???

  • 'Ενα πρώτο ερώτημα αφορά στους πίνακες. Δημιουργώ έναν πίνακα στην πρώτη ιστοσελίδα και δίνω σε κάθε κελί το πλάτος που θέλω. Η αριστερή στήλη του ορίζω να έχει πλάτος 200 pixels, για παράδειγμα. Στην "αποθήκευση ως" σε μια άλλη ιστοσελίδα, ενώ φαίνεται ότι ο πίνακας έχει πάρει τις ίδιες ρυθμίσεις, στην προβολή της ιστοσελίδας το πλάτος των κελιών είναι εντελώς αλλαγμένο, με ρυθμίσεις που δεν ανταποκρίνονται σ` αυτές που φαίνονται ότι είναι αποθηκευμένες. Το πλάτος της αριστερής στήλης δηλαδή ανοίγει πολύ, ενώ φαίνεται ότι είναι πάλι 200 pixels.

  • Ένα δεύτερο ερώτημα αφορά στα links. Πώς μπορώ να κάνω link όχι όμως σε μια άλλη ιστεσελίδα αλλά σε ένα έγγραφο του Word. Έχω δηλαδή αποθηκεύσει έναν πίνακα σε ένα έγγραφο του Word και τον έχω βάλει στο φάκελο με όλα τα αρχεία του ιστότοπου. Θέλω να κάνω link σε μια λέξη που να μου ανοίγει αυτό το αρχείο του Word. Με τον γνωστό τρόπο δε μπόρεσα, γιατί ανοίγοντας το φάκελο με τα αρχεία μου δεν μου εμφάνιζε πουθενά το αρχείο του Word, ενώ υπήρχε αποθηκευμένο μέσα στο φάκελο.

Ποιος μπορεί να βοηθήσει;

6 σχόλια:

Νίκος Καρύδης είπε...

Όσον αφορά στο 1ο ερώτημα, λογικά αντιγράφοντας την index.html σελίδα σε κάθε καινούρια που θα φτιάχνεις, θα πρέπει να παίρνει τη μορφοποίηση της πρώτης.
Στο 2ο ερώτημα μήπως αν έκανες ανανέωση (με δεξί κλικ μέσα στα αρχεία της ιστοσελίδας) για να δει και να σου διαβάσει το έγγραφο που θέλεις; Δεν ξέρω πολλά. Περισσότερα περιμένουμε από το Νικηφόρο.

Stergios Nastopoulos είπε...

Δες τις άλλες σελίδες των κώδικα HTML. Είναι ο ίδιος με εκείνον της πρώτης, όσον αφορά τον πίνακα. Θα καταλάβεις πόσο width έχει, ακόμα κι αν δεν ξέρεις κώδικα. Είμαι πραγματικά περίεργος γιατί το αλλάζει.

Stergios Nastopoulos είπε...

συγγνώμη, "τον κώδικα" ήθελα να πω. Γενικά ο Kompressor κάνει τέτοια κόλπα, μου έκανε και σε μένα, όπως π.χ. μου έδειχνε το περιεχόμενο άλλης σελίδας σε άλλη όταν έκανα αντιγραφή-επικόλληση από το Word. Μου φαίνεται οτι θέλει δουλειά ακόμα, αλλά είναι καλό εργαλείο για open-source.

Stergios Nastopoulos είπε...

Ενα ένα μου έρχονται: Γιατι δεν αποθηκεύεις το Word doc. σε μορφή ιστοσελίδας (φυσικά μέσω του Word); Λογικά, τότε θα το δει.

Νikiforos είπε...

Καλησπέρα!
1) Επειδή κάνοντας όσα περιγράφεις (φτιάχνω έναν πίνακα με 2 στήλες και στην αριστερή δίνω width 200px, σώζω το αρχείο (π.χ. arxeio1.html) και στη στη συνέχεια το σώζω και ως arxeio1.html) μπορείς να περιγράψεις αναλυτικότερα τη διαδικασία που ακολουθείς?
2) Όταν πατάς το Link, στο παράθυρο που σου ανοίγει κάνεις κλικ στο εικονίδιο του φακέλου και στο επόμενο παράθυρο επιλέγεις στο πεδίο "Αρχείο τύπου:" την επιλογή All files για να σου δείξει όλα τα αρχεία και όχι μόνο τα html.

Δημήτρης Φασούλας είπε...

Είναι σημαντικό να αναφέρεις σε ποιά εφαρμογή φτιάχνεις τον ιστότοπο