Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Πειραματισμών συνέχεια... (wikis και όχι μόνο...)

Πείραμα 1ο:


Αφόρμηση:

Θέλεις να κάνεις ένα wiki για το μάθημα.

Εκτέλεση του πειράματος:

α) Ψάχνεις για wiki στο γοογλε

β) Βρίσκεις ένα σωρό που σου δίνουν όλα τα καλά του κόσμου.

γ) Κάτσε σε ένα απ' αυτά και δημιουργησε το wiki σου κάνοντας εγγραφή κλπ. Et voila... Το βίκι σου είναι έτοιμο για περιεχόμενο. Αρκεί να έχεις...

Συμπέρασματα:

α) και μοναδικό: Φτιάχνεις όσα wiki θέλεις, σε όποια πλατφόρμα θέλεις...



**Προσωπικά, βρήκα καλά το http://pbwiki.com/ (έχει και πληροφορίες στα ελληνικά στην http://yummy.pbwiki.com/WikiStyle+(Ελληνικά) για τη "γλώσσα" του) και μάλιστα διατείνεται οτι είναι και Educational, ναι έχει σχολεία και κολλέγια στην Αμερική που το χρησιμοποιούν, ψάξτε το, και το http://www.wikispaces.com/ . Πάντως τα wiki είναι ένας καινούργιος κόσμος. Εγώ τώρα το κατάλαβα. Εφτιαξα και κανα δυο: http://kse8.pbwiki.com/ και http://kse8pe04.wikispaces.com/. Κάντε το, έτσι, για εμπειρία. "Μάθε τέχνη κι ας τηνε..."



Πείραμα 2ο

Αφόρμηση:

Συνάδελφος στο ΚΣΣΣΣΣΣΣΣΕ με ρωτάει πώς μπορεί να βάλει διαφόρων ειδών αρχεία στο Blog του. Καλά για εικόνες και βίντεο, αλλά pdf, ας πούμε.



Πειραματική διαδικασία:

α) Ψάχνεις για wiki στο γοογλε για "share doc". (Βρήκα το Google Docs. Πώς δεν το είχα δει μέχρι τώρα; Κάθε μέρα στο Google είμαι... Ε, λοιπόν σου δίνει ολόκληρη αρχειοθήκη με αρχεία κάθε είδους του Οφις-εως. Και να τα κάνεις επεξεργασία on line! Βέβαια όχι τόσο τέλεια ακόμα. Υποψιάζομαι οτι η Γοογλε πάει να κλέψει μερίδιο από την Μικροσοφτ. Εκτός από πδφ, οπότε...)

β) Ψάχνεις "share pdf". Βρίσκεις το http://www.slideshare.net/(για το οποίο σας είχα πει) και ΕΠΙΣΗΣ: το http://www.scrbd.com/ . (Σου δίνει ό,τι θες. Προφανώς και κώδικα για να κάνεις embed στο blog σου. Είναι πάντως περίεργο που η γοογλε δε σου δίνει το δικαίωμα απ' αυθείας να ενσωματώσεις το αρχείο σου στην ανάρτησή σου, αφού η ίδια πάλι σου δίνει χώρο για αποθήκευση αρχείων οφις. Είναι τρελλοί αυτοί οι γοογλιάνοι! Εκτός θέλεις άλλη πλατφόρμα blog. H wordpress σ' αυτό είναι καλλίτερη. Σχετικά..

Συμπεράσματα:

Δεν μπορείς να τα έχεις όλα σ' αυτό τον κόσμο...

Υ.Γ. Πάντως ,εγώ ολ' αυτά δε μπορώ να τα εφαρμόσω στο τμήμα μου, εμείς ακόμα μιλάμε για wikis και blogs και moodle με στικάκια, που περιφέρονται από χωρίου, συγγνώμη...., από υπολογιστήν εις υπολογιστήν ήθελα να πω. Ευτυχώς χτες η πίεση απέδωσε... Έχουμε...Τα υπολοιπα θα πρέπει να τα δίνουμε για μελέτη στο σπίτι, που η γραμμή τους τουλάχιστον τρέχει. ... Να δούμε αν βελτιωθεί η κατάσταση, αν και δεν το πολυπιστεύω(, 'Αννα).


1 σχόλιο:

annboukou είπε...

Στέργιο, έμαθα ότι η σύνδεση στο ΚΣΕ μας θα γίνει ταχύτερη, γιατί έγινε αίτηση για γραμμή ADSL στον ΟΤΕ και δεν θα συνδεόμαστε πια μέσω του ΠΣΔ. Το πότε όμως θα έρθει ο ΟΤΕ, για να υλοποιηθούν όλα αυτά τα ωραία, είναι ένα ερώτημα.