Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Η πρώτη μέρα

Πέρασε και η δική μου πρώτη μέρα ως επιμορφώτρια!

Ένα τμήμα φιλολόγων έγινε τελικά στην πόλη με δώδεκα συναδέλφους, οι οποίοι έχουν από 5 ως και 25 χρόνια υπηρεσίας. Οι περισσότεροι δεν οφείλουν την ενημέρωσή τους στα σχολεία τους, κάποιοι το έμαθαν από φίλους, άλλοι γιατί το έψαχναν οι ίδιοι και είχαν διαδικτυακή ενημέρωση. Ο μηχανισμός δεν λειτούργησε επαρκώς. Για το "γιατί" όλοι μας έχουμε ήδη κάποια άποψη.

Αυτό που είναι όμως ενδιαφέρον είναι ότι, έστω και λίγοι και τελευταία στιγμή, υπάρχουν συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να ξεκουνηθούν από τη θέση τους και κάποιοι απ' αυτούς μένουν σε άλλη πόλη και έρχονται στα Γιάννινα να παρακολουθήσουν, ενώ πάνε στο σχολείο το πρωί, που κι αυτό είναι εκτός Ιωαννίνων. Αυτά για μένα είναι επαρκής λόγος να συνεχίσω με όποιον τρόπο μου επιτρέπουν οι δυνατότητές μου.

Τα ωράρια, με τα τετράωρα και τρεις φορές την εβδομάδα, σε περίοδο εξετάσεων με το σύνολο των υποχρεώσεων, πρωϊνών και απογευματινών, προβληματίζουν τους περισσότερους και για κάποιους θα δράσουν καταλυτικά και θα εγκαταλείψουν το πρόγραμμα. Ήδη υπάρχουν κάποιοι που το σκέφτονται σοβαρά.

Την πρώτη μέρα, αφού το πρώτο δίωρο συστηθήκαμε και από τις προσδοκίες του καθενός και την εμπειρία του βγήκαν με τη συζήτηση τα περισσότερα από τα σημεία στα οποία στοχεύει το πρόγραμμα, το δεύτερο δίωρο ήταν ένα crash test αντοχής τους για τα πρώτα θεωρητικά. Φιλόλογοι ήμασταν, αντέξαμε..., αλλά αυτό θα φανεί καλύτερα από το πόσοι θα απουσιάζουν τη δεύτερη μέρα, περιστασιακά ή για πάντα.

Κι εγώ πάντως, όπως κι ο Στέργιος, χρειαζόμουν πολύ ύπνο μετά...

Άντε, καλή μας αρχή!

To blog του ΚΣΕ των φιλολόγων είναι στη διάθεσή σας για τα σχόλιά σας ή τη συνεισφορά σας. Στέργιο, περιμένω βοήθεια για να το εμπλουτίσω..., ξέρεις εσύ!


Υ.Γ. Οι συνάδελφοι της πρωτοβάθμιας τι εμπειρία είχαν από την πρώτη μέρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: