Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Αναζητήσεων συνέχεια...

Με απασχολούσε το ζήτημα αν υπάρχουν χώροι για φιλοξενία ιστοσελίδων με δυνατότητες pHp, Joomla, mySQL κλπ και κατά προτίμηση στην Ελλάδα. Κοιτάξτε ποια βρήκα:
http://www.freegreece.net/
http://byethost.com/,
αλλά και
http://freehostia.com/free_hosting.html
http://freejoomlas.com/
http://www.fjoomla.com/main.php
http://www.joomlatests.com/
http://www.caboom.net/
http://host43.net/
http://www.xp.tl/free_joomla.html
Πρέπει να υπάρχουν πολλά. Αξίζει να πειραματιστεί κανείς, φτιάχνοντας ένα CMS. Εξάλλου μας χρειάζεται για το υλικό μας. Δυστυχώς τέτοια δεν προέβλεπε το Αναλυτικό Πρόγραμμα των ΠΑΚΕ, και φυσικά ούτε και τα ΚΣΕ. Κι όμως είνα τόσο χρήσιμα. Αντι να σκαλίζουμε σκουπιδο-CD, θα μπορούσαμε να μάθουμε να διαχειρίζόμαστε ένα moodle ή να κατασκευάζουμε ένα Joomla site.
Τι ζητάω τώρα... Εδώ στο ΚΣΕ δεν τρέχει το Internet, δε μπορούμε να δούμε τα CD... Και ούπω καιρός...Πάλι καλά που έχουμε το σκαλπ μας και δε μας το πήραν οι επιμορφούμενοι:-) Ευτυχώς είναι καλά παιδιά και έχουν κατανόηση...

4 σχόλια:

annboukou είπε...

Στέργιο, έχω αρχίσει να νιώθω σχιζοφρενικά. Από τη μια βλέπω ιδέες και ενθουσιάζομαι και θέλω να δοκιμάσω νέες εφαρμογές τους και από την άλλη πηγαίνω στο ΚΣΕ την άλλη μέρα και δεν μπορώ ούτε αναζήτηση στο Google να κάνω και αναρωτιέμαι γιατί όλη αυτή η προετοιμασία. Η δε επιφύλαξη των συναδέλφων είναι ότι στο δικό τους εργαστήριο, αν το βρουν διαθέσιμο, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, άρα τι θα μπορέσουμε να κάνουμε από αυτά που συζητάμε; Εγώ προσπαθώ να δίνω ιδέες που χρειάζονται απλά, κατά τη γνώμη μου πάντα, ηλεκτρονικά μέσα για να πραγματοποιηθούν, αλλά από ότι φαίνεται λίγα πράγματα θα φτάσουν τελικά στην τάξη. Και δεν έχω παράπονο, δεδομένων των συνθηκών οι συνάδελφοι έχουν τουλάχιστον θετική διάθεση να ακούσουν. Το μέλλον θα δείξει.

Δημήτρης Φασούλας είπε...

Επειδή όλοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, μήπως πρέπει να ξεφύγουμε από το πώς βλέπουμε εμείς την επιμόρφωση και να σκεφτούμε τι θέλουν αυτοί που την φτιάξανε;
Δηλαδή να θυμόμαστε ότι ο στόχος είναι δεξιότητες (όχι γνώση) και ευελιξία στην αγορά εργασίας (όχι ειδίκευση αλλά ημιμάθεια);
Μήπως λέω....

Stergios Nastopoulos είπε...

Το ευχάριστο είναι ότι σήμερα ήρθε ο τεχνικός, Άννα, και πέρασε μια ADSL. Να δούμε πόσο το τρέχει. Αλλά μάλλον θα σας πάρω το εργαστήριο. Με Windows 2000 δεν τρέχει Java, δεν τρέχουν τα CD, αν έχει γρήγορο Internet σ' αυτή τη φάση της επιμόρφωσης δε βοηθάει και πολύ εμάς τους Φυσικούς. Μάλλον για σας, που έχετε πολλά sites, σας κάνει. Έχουμε να τους δείξουμε όλες τις γυναίκες του Οδυσσέα, ξέρεις. Και ήταν πολλές, πανάθεμά τον. Το περίεργο είναι οτι καμιά δεν λεγόταν "Πηνελόπη". Όλο στο παράνομο...:-) Μην γκρινιάξετε, εξάλλου είμαστε και πιο όμορφοι:-))
Υ.Γ.
Μήτσο, τι το ψάχνεις, σκάσε και κολύμπα...

Διαμαντούλα Νάκα είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι, γεια σας από Κοζάνη. Είμαι επιμορφούμενη φιλόλογος -προχωρημένη στις ΤΠΕ- και παρακολουθώ συχνά το blog σας και τα ωραία πράγματα που αναρτάτε. Θέλω να ρωτήσω δοκίμασε κανείς το Joomla; Είναι συνεργατικοί ιστοχώροι όπως τα wikis, γιατί δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα τις διαφορές που έχει, εκτός από την εύκολη αλλαγή που μπορείς να κάνεις σε κάθε σελίδα. Θα με ενδιέφερε πάντως να δοκιμάσω να κάνω τον ιστοχώρο της Σχ. Βιβλιοθήκης όπου είμαι αποσπασμένη στο Joomla.