Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Πώς πήγε η πρώτη σας μέρα;

Εν τέλει μαζευτήκανε 11 φυσικοί και έγινε το τμήμα την τελευταία στιγμή. Και χτες, που πήρα το βάπτισμα του πυρός, μάλλον δε με πήρε κανένα βλήμα. Μετά όμως έπεσα για ύπνο και κοιμόμουν για 12 ώρες! Το γαρ πολύ της κόπωσης και του στρες. Αλλά γιατί έτσι, βρε παιδιά, όλα την τελευταία στιγμή; Όπως έμαθα, όσοι πήγαν Αθήνα μάλλον νέες γνωριμίες έκαναν;-), όχι τίποτα σπουδαίο. Πολλοί συνάδελφοι έμειναν στο ράφι από την κακή οργάνωση, την έλλειψη ενημέρωσης, και βέβαια το ακατάλληλο της εποχής. Τόσος κόπος τσάμπα... Πραγματικά λυπάμαι. Στο παρατρίχα γλύτωσαμε εγώ και ο Γάτος. Οι φιλόλογοι στην Πρέβεζα γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν; Θα το εξετάσει καμμιά αρμόδια αρχή ή θα περάσει στο ντούκου; Ποιός ο ρόλος των σχολικών μας συμβούλων; Τι κάνανε για να προωθήσουν την υπόθεση; Αργομισθίες ή κάνω λάθος; Εκτός κι αν πιστεύουν οτι το όλο εγχείρημα με τις ΤΠΕ δεν βοηθάει στην βελτίωση της ποιότητας στην Εκπαίδευση, και, όπως γνωρίζετε, υπάρχουν και τέτοιοι. Αλλά νομίζω έπρεπε να γίνουν κατ' εντολήν του Υπουργείου συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών με σκοπό την ενημέρωση σχετικά. Ή μήπως το Υπουργείο δεν ενδιαφέρεται για την βελτίωση της ποιότητας στην Εκπαίδευση και ο μόνος σκοπός της Επιμόρφωσης είναι το Γ' ΚΠΣ και ο νοών νοείτω; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα αναμένουν απάντηση. Αναμένω κι εγώ τις δικές σας απόψεις επ' αυτού.

Υ.Γ. Μήτσο, καλή η προσπάθεια, εξάλλου δε γίνεται να κάνεις επιμόρφωση χωρίς επιμορφωτικό υλικό. Τα περί c(l)opyright είναι υπαρκτά, αλλά εδώ ο κόσμος καίγεται... Σάμπως το επιμορφωτικό υλικό για τα ΚΣΕ δεν είναι αντιγραφή στο πιo σύντομο εκείνου του ΠΑΚΕ; Και μάλιστα οι αγαθοί αυτοί άνδρες/γυναίκες το κλειδώσανε, λες και δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε εκείνο του ΠΑΚΕ, που είναι και πιο πλήρες. Εκτός και αν περιμένουν μέσα σε 1 μήνα να γράψουμε όλο το επιμορφωτικό υλικό μόνοι μας. Γιατί μας περάσανε;

4 σχόλια:

Λευτέρης Ζήκος είπε...

Πρώτη μέρα, δύο απογοητεύσεις:
1. Το σχολείο που μας φιλοξενεί έχει σύνδεση ISDN. Από ό,τι με πληροφόρησε η κυρία διευθύντρια, πληρεί τις προδιαγραφές για το πρόγραμμα. Τι να πω... μπράβο σ' αυτούς που βάζουν τις προδιαγραφές! Έτσι και πάμε 10 άτομα να ανοίξουμε μια σελίδα όλοι μαζί, θα περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα για να ανοίξει. Για κατέβασμα αρχείου, καλύτερα να μην το αναφέρουμε.
Αν έχει κανένας μέσο στον ΟΤΕ, να το βάλουμε, μπας και προλάβουμε να γυρίσουμε τη σύνδεση σε ADSL πριν τελειώσει η επιμόρφωση.

2. Καλά, δε γίνεται σεμινάριο χωρίς θεωρία στην Ελλάδα; Το 'χω καημό. Αυτό το "εισαγωγικό", ψυλλιάζομαι ότι μεταφράζεται σε 18 ώρες θεωρία. "Όι μανούλα μ'" που λέει κι ο Μπαρμπα-Γιώργος. Από θεωρίες έχουμε μπουχτίσει, είπαμε να έχουμε και λίγη δράση. Αλλά με τέτοια σύνδεση, τι δράση να έχεις θα μου πεις!

Stergios Nastopoulos είπε...

Τα περί προδιαγραφών, άλλη αμαρτία: Βάζουν προδιαγραφές 1995: Οπως σας έγραψα, αναγκάστηκε το σχολείο μου να κάνει αναβάθμιση προκειμένου να γίνει ΚΣΕ. Οπως καταλαβαίνεται ουδέν κακόν αμιγές καλού. Αλλιώς, γιοκ ΚΣΕ, γιοκ λεφτά για το συντονιστή;-)). Για ταχύτητες δε βάλανε τίποτε; Μάλλον όχι. Αρα, καρτέρα Τούρκο να γιομίσω. Γενικό συμπέρασμα: Πιέστε, ζητείστε επιτακτικά, πιέστε φορτικά. Για όλα: Ακόμα και για καφέ, για καραμέλα, για στικάκι. Η μάνα μου έλεγε: "Αμα δε κλάψει το παιδί δεν το ταϊζει η μάνα". Ειδικά οι ξένοι επιμορφωτές και επιμορφούμενοι, γιατί εγώ είμαι σώγαμπρος:-))) Δε κάνει, ε;-) Τι ωραίοι που είμαστε,ρε! Πού πας, ρε Καραμήτρο, στις ΤΠΕ; Δε κάθεσαι για να κανα ξινόγαλο;

Stergios Nastopoulos είπε...

σορ' για κάτι ορθογραφικά. Φυσικός είμαι, βρε! Γράφω βιατικά. Εξάλλου νυστάζω:-)

Λευτέρης Ζήκος είπε...

Οχ! Τώρα είδα κι εγώ το δικό μου "πληρεί" αντί "πληροί". οπότε μη στεναχωριέσαι.