Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Τι θα πει...

Δεν ήξερα την φράση και την έμαθα...
"Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία (Ν. 3205/2003 «Μισθολογικές ρυθμίσεις λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος και άλλες συναφείς Διατάξεις» όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3408/2005 τον οποίο εισηγήθηκε το Υπουργείο Οικονομικών) προβλέπεται πρόσθετη αμοιβή μέσω Κ.Υ.Α. μόνο για όσους δημόσιους υπαλλήλους παρέχουν έργο στο πλαίσιο συλλογικού οργάνου, ενώ δε δίνεται η δυνατότητα πρόσθετης αμοιβής σε όσους εκτελούν «κατά μόνας» εργασία πέρα από τα συνήθη καθήκοντα.........

Στο πλαίσιο της Πράξης "ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ", απασχολήθηκαν από τον Μάιο 2006 έως και 30-6-2008 δημόσιοι υπάλληλοι παρέχοντας «κατά μόνας» εργασία, πέρα από τα συνήθη καθήκοντα τους, ως επιμορφωτές Δημοσίων Κέντρων Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) ή συντονιστές Δημοσίων Κ.Σ.Ε. ή καταχωριστές Δημοσίων Κ.Σ.Ε. και των οποίων την αμοιβή δεν μπορεί να καταβάλει η Υπηρεσία μας, λόγω των όσων αναφέρθηκαν παραπάνω.

Νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί στο άμεσα προσεχές διάστημα, θα δώσει τη δυνατότητα στο Υπουργείο για την πληρωμή των δεδουλευμένων στους ανωτέρω δικαιούχους."


Βεβαίως και εργαστήκαμε "κατά μόνας". Πήραμε εργασία και για το σπίτι. Ε., τι νομίζατε; Μου θυμίζει το αείμνηστο και αμίμητο Καραμανλικό "Θα σας κάνω Σιαμονί". Μόνο που εμείς γίναμε κατά μόνας...Σιαμονί.


Υ.Γ. Τι με βάζει ο διάολος και γράφω βραδιάτικα... Αλλά ζήσε Μάη μου...άμεσα στο προσεχές διάστημα.

4 σχόλια:

Καλαντζής Θανάσης είπε...

Αυτά γιατί δεν τα λέγαν πριν τη λειτουργία των ΚΣΕ Β΄Επιπέδου αλλά και παλιότερα;

Stergios Nastopoulos είπε...

Καλά, συνάδελφε, θα μας έλεγαν "ελάτε,δουλέψτε, αλλά δεν ξέρουμε αν θα σας πληρώσουμε"; Για τόσο χαζούς τους έχεις; Μάλλον εμείς πιαστήκαμε "Κώτσοι". Αυτά παθαίνεις άμα εργάζεσαι "κατά μόνας". Παθαίνεις ζημιά στον εγκέφαλο, έτσι λένε.

Καλαντζής Θανάσης είπε...

Και ακόμα. Τα ΠΑΚΕ δεν δίνουν στο ΥΠΕΠΘ την προφορική! βαθμολογία των υποψηφίων Επιμορφωτών Β΄ (Β΄εξαμήνου) γιατί δεν πήραν δραχμή. Είναι ένας τρόπος πίεσης. Αποτέλεσμα: Δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα (μετά από όλα αυτά σιγά να μην ενδιαφέρουν) της πιστοποίησης. Από οργάνωση ξέρουμε, ξέρετε, δεν ξέρουν.

Stergios Nastopoulos είπε...

Αυτό δεν το ήξερα. Θα μου πεις να πιστοποιηθείς Επιμορφωτής Β' Επιπέδου για να επιμορφώσεις ποιους και πότε; Τουλάχιστον όμως αυτοί δεν χάσανε. Γιατί εμείς, όσοι τουλάχιστον εργαστήκανε (κατά μόνας, βεβαίως:-))εκτός έδρας βάλανε και την βενζίνη εξ ιδίων. Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου μεγαλύτερη κοροϊδία, αν τελικά φτάσουν να μην μας πληρώσουν. Ας ελπίσουμε πως όχι. Dum spiro, spero... Αλλά, συνάδελφοι, κάτι πρέπει να κάνουμε. Επαναλαμβάνω, ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ανταποκρίνονται τόσοι λίγοι σε πρόσκληση για συνάντηση. Αλλιώς, ό,τι κι αν μας κάνουν, να το υποστούμε. Πληροφοριακά, προσωπικά θα λείπω εκτός Ιωαννίνων μέχρι την επόμενη Κυριακή. Αν συναντηθείτε εν τω μεταξύ, σ' ό,τι αποφασίσετε είμαι μέσα.