Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Περί πιστοποίησης...

Στο blog http://kseioafilologi.blogspot.com/ των φιλολόγων του ΚΣΕ του 8ου ΓΕΛ Ιωαννίνων δημοσιεύτηκε σχετική ανάρτηση για τον τρόπο εξέτασης: http://kseioafilologi.blogspot.com/2008/10/1.html
Δείτε τη. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα, δεδομένου οτι δεν θα υπάρχει το απαιτούμενο υλικό για να κατασκευάσεις σενάριο, αν δεν έχεις βιβλιογραφία πλην του σχολικού εγχειριδίου/οδηγου καθηγητή (αν τον βρεις τον τελευταίο, κάπου ίσως υπάρχει σε κάποιο σχολείο, δεδομένου οτι δεν διανέμεται τελευταία) και του ΑΠΣ, ούτε πρόσβαση σε λογισμικά, ούτε σε ιστοσελίδες. Τι περιμένουν; Να μιλούμε για μενού των λογισμικών από μνήμης; Να γραφεί φύλλο εργασίας, πώς; Να γράφετε/ουν περι εναλλακτικών ιδεών και διδακτικής της οικείας ενότητας από εμπειρία προσωπική, χωρίς αναγωγή στη βιβλιογραφία; Ή να αποστηθίσετε/ουν τις διευθύνσεις των σχετικών ιστοσελίδων; Ή, ακόμα χειρότερα, ολόκληρο το σενάριο; Αυτό, ούτε και από τους επιμορφωτές (σας) δε ζητήθηκε. Αν μπορούν να το κάνουν έτσι οι εξεταστές, ας δοκιμάσουν.
Παράλογο;... που έλεγε κι ο Λαζόπουλος.

1 σχόλιο:

Λευτέρης Ζήκος είπε...

Έλα μου ντε!
Κι εγώ είμαι περίεργος για το πώς θα φτιαχτούν αυτά τα σενάρια.

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι οι υπολογιστές θα έχουν μέσα όλα τα απαραίτητα γι' αυτό που θα ζητάει το θέμα. Και πάλι όμως χωρίς internet μισές δουλειές θα γίνουν.

Αλλιώς (αν λείπουν κι αυτά δηλαδή) θα είναι όλα λόγια του αέρα.