Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Ήγγικεν γαρ...

Απ' ό,τι φαίνεται, πλησίαζει η "ημέρα της κρίσεως":-) Δείτε http://b-epipedo.cti.gr/portal/dmdocuments/prok_pist_v31.pdf . Προκύπτουν βέβαια κάποια ερωτήματα:
1) Γιατί μόνο μία περίοδος; Δεν υπάρχει χρόνος, λένε. Μα, είχε ανακοινωθεί οτι θα υπάρχει δυνατότητα επαναληπτικής εξέτασης. Δεν το ξέραν οτι δεν υπάρχει χρόνος από τότε; Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά. Τι θα πει:
"Στην παρούσα περίοδο πιστοποίησης, λόγω των χρονικών περιορισμών υλοποίησης της
Πράξης, κάθε εκπαιδευτικός θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις δοκιμασίες
πιστοποίησης, μόνο μία φορά.
Τα προγράμματα πιστοποίησης προβλέπεται να υλοποιηθούν αυστηρά εντός του Νοεμβρίου
2008, κυρίως σε δυο-τρία Σαββατοκύριακα, ξεκινώντας από το δεύτερο Σαββατοκύριακο
του Νοεμβρίου (8-9/11/2008). Λόγω των χρονικών περιορισμών ολοκλήρωσης της Πράξης, δεν θα υπάρξει δυνατότητα χρονικής παράτασης.";
2) Θα αναρτηθούν δείγματα ερωτήσεων; Ή ακόμα καλύτερα: Θα δοθούν οι ερωτήσεις, όπως έγινε με μας; Δεν θα είναι κρίμα κι άδικο οι συνάδελφοι να πάνε ως "πρόβατα επί σφαγήν"; Εκτός κι αν βάλουν "τι κάνει νιάου-νιάου".
3) Πολλοί ρωτάνε τι θα είναι το μη αυτοματοποιημένο μέρος. Θα είναι πανομοιότυπο με το δικό μας; Σχέδιο μαθήματος λένε. Και βέβαια τώρα ξέρουμε καλά τη διαφορά από το σενάριο. Αυτοί ζητάνε σχέδιο, ενώ στο ΑΠ και στο Επιμορφωτικό υλικό υπάρχουν σενάρια.
Εγώ λέω να τους "προπονήσω" με τις δικές μας ερωτήσεις. Εσείς τι λέτε;

2 σχόλια:

Δημήτρης Φασούλας είπε...

Εγώ έχω δώσει ήδη του Γενικού Μέρους και ΠΕ 60/70. Μπορούν όμως να τις πάρουν μόνοι τους από το portal της επιμόρφωσης

Νίκος Καρύδης είπε...

Ερώτηση: Αν δε σχηματιστεί τμήμα τουλάχιστον 10 ατόμων (μετά από τις εκάστοτε επιλογές ημερομηνίας των συναδέλφων) οι υπόλοιποι τι θα γίνουν;