Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Πέρα από το blogging... Coveritlive.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζατε, αλλά είναι ένα εξαρετικό εργαλείο. Το Blogging ζωντανό. Αν τα γεγονότα τρέχουν σαν αστραπή (και ξέρουμε οτι τελευταία υπάρχουν τέτοια), αν θέλετε να αναρτάτε άμεσα, χωρίς κάθε φορά "αποθήκευση" κλπ, να έχετε απ' ευθείας σύνδεση με φίλους όταν παρακολουθείτε ένα αθλητικό γεγονός, αν, τέλος πάντων, έχετε ανάγκη για άμεση επικοινωνία με τους αναγνώστες σας, χωρίς μεγάλη διαδικασία, ιδού: http://www.coveritlive.com/. Κάτι σαν το twitter, αλλά αυτό είναι καθαρο blogging.
Για να φτιάξεις ένα τέτοιο κάνεις εγγραφή πρώτα στην διεύθυνση: http://www.coveritlive.com/. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Φτιάχνεις το πρώτο σου live blog. Και έχει ένα σωρό δυνατότητες: Πολυμέσα, άμεσες στιγμιαίες δημοσκοπήσεις,κλπ, που δεν τα έψαξα όλα. Ως εκπαιδευτικοί είναι ωραίο να έχεις άμεση επαφή με τους μαθητές σου, όπως γράφει μπορείς να "Share an important lecture with an online audience, invite a guest speaker or graduate student to participate in a debate, live blog an education symposium or school board meeting, or host a Q&A session with an academic expert. CoveritLive's ease of use, web interface and multimedia features make it an excellent tool for educators to share their in-depth perspective with students and colleagues."
Μιας και έχουμε ένα event μπροστά μας την ΠΑΚΟ-πιτα έφτιαξα ένα και μου έδωσε τον κώδικα που τον ενσωμάτωσα:



Ας το χρησιμοποιήσουμε. Είναι για ιερό σκοπό:-)

6 σχόλια:

peramakria είπε...

Από Θεσ/νίκη, Βέροια το συζητάμε. Δεν ξέρω πώς να γράψω στο κάβερ ιτ λάιβ.

Stergios Nastopoulos είπε...

Αν κατάλαβα καλά, μάλλον αν έχεις ώρα να γράψεις, πέφτει σε standby και πρέπει ο συγγραφέας να στείλει κάτι για να το ενεργοποιήσει πάλι. Είναι εργαλείο άμεσης ενημέρωσης και σύντομης διάρκειας, αλλά πρέπει να το ψάξω όντως περισσότερο.

annboukou είπε...

Στέργιο, για να γράψω κάτι πρέπει να κάνω υποχρεωτικά εγγραφή; δεν μπορώ να γράψω κάτι υπό μορφή σχολίου, ως απλός αναγνώστης;

peramakria είπε...

Την πρώτη φορά ήταν σταντμπάι και δεν μπορούσα να γράψω. Τη δεύτερη είχε πλαίσιο για να γράψω, ξεκίνησα, έγινε σταντμπάι, σβήστηκαν όλα. Ξαναέγραψα δύο φορές αλλά βλέπω πως δεν ανέβηκαν.
Συγγνώμη που δε συστήθηκα: Βούλα, δασκάλα από β' πάκε Ιωαννίνων.

Stergios Nastopoulos είπε...

Μια καλή επισκόπηση σχετικά με το εργαλείο στο σύνδεσμο:
http://treadheavily.com/2008/02/06/a-review-of-coveritlive/ , δυστυχώς στα Αγγλικά, δεν υπάρχουν στα ελληνικά πολλά, μάλλον δεν έχει χρησιμοποιηθεί το liveblogging καθόλου στην Ελλάδα ή σχεδόν καθόλου. Ο άνθρωπος που έγραψε την ανάρτηση, έγραφε για τη γέννηση του πρώτου του παιδιού και ήταν τρελλαμένος. Πού να ήξερε τι τον περίμενε:-)

Stergios Nastopoulos είπε...

Ναι, Αννα, απ' ό,τι κατάλαβα πρέπει να σου κάνει ο κτήτωρ πρόσκληση για να γίνεις συν-συγγραφέας, δεν ξέρω γιατί δεν δημοσιεύει σχόλια που έχουν σταλεί, το ψάχνω ακόμα. Αν σας ενδιαφέρει, κάντε το κόπο να το επισκεφτείτε, κάντε ένα test drive και πειραματιστείτε. Ό,τι ανακαλύψετε, στείλτε το εδώ. Πάντως εγώ δεν έγραψα για ένα 24/ωρο και μου το έκλεισε. Το κάνει όμως ταινιούλα και μπορείς να το δεις όποτε θέλεις. Πρωτότυπο. Kαι μάλλον το μέλλον του Blogging: Το Blog εξ ολοκλήρου σε Flash. Εκτός κι αν βγει κατι άλλο εν τω μεταξύ. Τι φαντάζεστε;

Υ.Γ. Τώρα ψάχνω κάτι ωραία για τα Wiki. Μόλις τα δω θα το γράψω.