Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Επειδή είμαι ζηλιάρης...

και βλέπω οτι η Λίτσα γράφει πιο πολλά στο blog από μένα (σιγά, ρε μεγάλε, μας έχεις πρήξει τόσον καιρό, λέει το άλλο μου μισό) σας κανω μια ερώτηση: Τι είναι το Buz; Εγώ, λέω, εγώ, δεν το ήξερα. Πραγμα απαράδεκτο για έναν που γράφει σε blog... Μόλις έπεσα στο πρώτο, το έψαξα. Και το βρήκα, γκουγλάροντας βεβαίως.. Διαβάστε: http://buzz.reality-tape.com/faq-en.php .



Δεύτερον: Κάπου είδα στο site του Σωτηρη Τερζίδη ένα ωραίο γραφικό με λέξεις. Αμέσως φαίνεται στην πρώτη σελιδα. Ρε το θηρίο, λέω, θα του έφαγε κάμποση ώρα με το Photoshop. Αμ' δε: Είναι πανεύκολο με το Wordle. Θέλει βέβαια να έχεις εγκαταστήσει και ενεργοποιήσει το Java plugin, αλλά no problem. Το έψαξα κι άλλο και τι βρήκα: Το worlde δεν είναι ένα απλό παιχνίδι. Σου βρίσκει και προβάλλει σε μεγαλύτερο μέγεθος και πρώτο πλάνο τις λέξεις που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Ε και; Αν το καλοσκεφτείς, έχει τη σημασία του. Δείτε τι έβγαλε από τους λόγους των προεδρικών υποψηφίων:







Τι λέει ο καθένας τους κυρίως; Δείτε τη σχετική ανάρτηση από το nylon.gr με περαιτέρω σχολιασμούς.

Και για πειραματιστώ, πήρα την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αφαίρεσα τις κοινές λέξεις όπως το άρθρα, προθέσεις (μόνο το "θα" δεν αφαίρεσα:-)) και ιδού το αποτέλεσμα:

Και για να μη λέτε οτι κάνω ζαβολιές ιδού το "κουτσουρεμένο" κείμενο:


http://docs.google.com/View?revision=_latest&docid=dc2k357k_65c6rtxvfz&hl=en


1 σχόλιο:

Νίκος Καρύδης είπε...

http://nikoskaridis.blogspot.com/2008/08/blog-post_7161.html