Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Οδηγίες για ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Έχει αναπτυχθεί και στα ελληνικά ένας ιστότοπος που δίνει ενδιαφέρουσες, χρήσιμες και ευχάριστα παρουσιασμένες συμβουλές για τη ασφαλή χρήση του διαδικτύου και απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Ο τίτλος του είναι saferinternet.gr.

Ο Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου SafeNetHomePlus και η εκστρατεία επαγρύπνησης και ενημέρωσης για ασφαλέστερο Διαδίκτυο Safer Internet υλοποιούνται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προγράμματος πλαισίου Safer Internet Plus.

Στόχος της εκστρατείας είναι να επαγρυπνήσει τους Έλληνες και να τους ενημερώσει για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν οι ίδιοι, αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν οι νέες διαδραστικές τεχνολογίες. Πληροφορεί δίχως να κινδυνολογεί ή να τρομοκρατεί και στις σελίδες του διατίθεται ποικίλο υλικό από οδηγίες σε γραπτό κείμενο και αλφαβητάριο ιντερνετικών όρων μέχρι αφίσσες που μπορεί κανείς να κατεβάσει και να τυπώσει ή μικρά βίντεο που νομίζω ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν υλικό και για την επιμόρφωση στα KΣΕ, αλλά ακόμη περισσότερο για κάποια ενημέρωση των συναδέλφων ή των γονέων.

Υπάρχουν συνδέσεις και με τους κόμβους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά ειδικά στον αντίστοιχο ιστότοπο της Κύπρου μπορεί επίσης κανείς να βρει έναν καλοσχεδιασμένο κόμβο με επιπλέον χρήσιμα στοιχεία ... στα ελληνικά!


Δεν υπάρχουν σχόλια: