Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ενα Συνέδριο και δύο λογισμικά


Θα έχετε πληροφορηθεί πιστεύω τα σχετικά με το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή στις 28-30 Σεπτέμβρη 2012. Θα ήταν ωραίο να είχαμε την ευχέρεια, προφανώς οικονομική, αλλά και χρόνο να πάμε. Αρχίζω να "γλυκαίνομαι" πάλι με τέτοια. Αλλά... Αν θέλετε περισσότερα δείτε τα εδώ: http://hcicte2012.uth.gr/. Φυσικά και οι Γιαννιώτες έχουν ενεργή συμμετοχή όπως φαίνεται από το Πρόγραμμα, να μην τους πω, τους ξέρετε. Δεν ξέρω αν μπορώ, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια, αλλά μια και η θεματολογία είναι "γλύκα" έψαξα και βρήκα λίγα από τη θέματα που θα παρουσιαστούν:

Ο "δικός μας" Θ. Τζ. θα ρίξει το βαρύ πυροβολικό του στις Ιστοεξερευνήσεις, τα γνωστά μας Webquest. Δεν ξέρω πόσο σας έχουν συναρπάσει, αλλά εγώ και ο "Γάτος" τα λέμε στις Επιμορφώσεις και από 'κει και πέρα "όσοι πιστοί...", μας άρεσαν δα από την εποχή που κάναμε επιμόρφωση και γράφαμε τρομακτικά πράγματα του τύπου "Αθήνα-Γιάννενα, με δυό παπούτσια πάνινα φορεμένα ανάποδα" (δε φταίω εγώ για τον τίτλο, το Γάτο βαράτε, είχε έμπνευση εκείνη την ημέρα, πωπωπω πώς περνάει ο καιρός, παιδιά!) Καθισε λοιπόν ο Θ. και έγραψε σχεδόν απ' την αρχή ένα λογισμικό συγγραφής Ιστοεξερευνήσεων με στοιχεία Web 2.0. και τίτλο: OpenWebQuest. Δεν ξέρω αν το ξέρετε, εγώ όχι, και σκοπεύω να το μάθω για να το εντάξω στη νέα Περίοδο, επίκειται οσονούπω, να 'μαστε καλά. Η σχετική Ιστοσελίδα αναφέρει:

"Το OpenWebQuest είναι μια πλατφόρμα δημιουργίας και φιλοξενίας Ιστοεξερευνήσεων. Έχει αναπτυχθεί με βάση το μοντέλο του λογισμικού ανοιχτού κώδικα, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Μάθησης του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και διέπεται από την άδεια Creative Commons License 2.5."

Διαβάστε, έχει και άλλα, κι άλλα, και πείτε πώς δουλεύει αναλυτικά. Αν πάτε και στο Συνέδριο, ποστάρετε και κάτι, γιατί σαν πολύ τεμπελιάσαμε. Κάνεις πρώτα εγγραφή και μετά συνεχίζεις. Η Ιστοεξερεύνηση καταλήγει σε Ιστοσελίδα με μενού κλπ. Δείτε μερικές εδώ: http://platform.openwebquest.org/ Εχω λίγο χρόνο να ασχοληθώ με το λογισμικό και να τα ξαναλέμε. Μπράβο στους Γιαννιώτες είπαμε!

Το άλλο που με γλύκανε ήταν το Creaza. Με το μάθημα του project που μπήκε και στα Λύκεια, να ένας τρόπος παρουσίασης. Με Cartoon. Το εν λόγω λογισμικό λοιπόν, μάλλον Σκανδιναβικής προέλευσης, σου δίνει τη δυνατότητα για αρκετά πράγματα σ' αυτό: Εκτός από Κόμικς (έτσι δεν τα λέγαμε πιτσιρίκια;) μπορείς να φτιάξεις ένα Mind Map, να κάνεις ταινιούλα και ακόμη και επεξεργασία ήχου. Καλό, ε; Με ένα κακό όμως. Δεν είναι τσάμπα. Σου δίνει μόνο μια Demo. Και σαν καλός καρτουνίστας έφτιαξα την φοβερή και τρομερή δημιουργία. Eδώ:(Η ιδέα περιλάμβάνει τον ήρωα να λέει μάλλον κατι τέτοιο "Θα έχει πλάκα το χταπόδι να φάει τη μπανάνα" ή "ποιός από τους δυο θα τη φάει;", τρομερή σύλληψη, ε;).

Τέλος πάντων αυτά μου προέκυψαν τελευταία πέραν από τα τυπικά:

"ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΌΤΗΤΑ",(τα όνειρα μου είναι πορτοκαλιά, ε;), τα λέμε να ξορκίζουμε την εθνική μας κατάθλιψη, που αντανακλά και σε προσωπικό επίπεδο δυστυχώς. Εγώ πάντως τα εννοώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια: