Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Βιντεομαθήματα στα Αγγλικά

Η Khan AcademyKhan Academy είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό να προσφέρει μαθήματα σε σχεδόν κάθε τομέα του επιστητού. Ετσι ο καθένας μπορεί να βρει και να μάθει σχετικά με τα Μαθηματικά, τις Φυσικές Επιστήμες, τα Οικονομικά κλπ, μαθήματα σε βίντεο, με ασκήσεις και εφαρμογές. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Αν θέλει κανείς, μπορεί κανείς να κάνει εγγραφή απλά πατώντας εδώ, και να συνδεθεί, είτε με το λογαριασμό του στη Google, είτε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook. Μ' αυτόν το τρόπο δημιουργεί μια τάξη στην οποία είναι coach.
Δείτε έναν τρόπο χρήσης του:
"Η οικογένεια του θείου μου με επισκέφθηκε στη Βοστώνη μετά το γάμο μου το καλοκαίρι του 2004. Σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η θεία μου μου είπε ότι η κόρη της (ξαδέλφη μου) είχε το πρόβλημα με τις «μετατροπές μονάδων», το οποίο δεν της επέτρεψε να εισαχθεί στο πιο προχωρημένο κομμάτι των μαθηματικών για την 7η τάξη. Η Νάντια ήταν σαφώς ένα πολύ εξυπνο κορίτσι, έτσι έκανα μια συμφωνία μαζί της. Ήμουν δάσκαλος της εξ αποστάσεως για μία ώρα μετά τη δουλειά μου εφόσον  ήταν πρόθυμη να κάνει οποιαδήποτε πρόσθετη εργασία που της έδινα.
Άρχισα εξ αποστάσεως διδασκαλία στη Νάντια, τον Αύγουστο του 2004. Βρισκόταν στη Νέα Ορλεάνη - όπου και εγώ μεγάλωσα - έτσι χρησιμοποιήσαμε το τηλέφωνο για να μιλάμε και το Yahoo Doodle ως κοινόχρηστο σημειωματάριο. Αφού πέτυχα με τη Νάντια,  άρχισα διδασκαλία στους αδελφούς της, Arman και ο Ali, εξίσου καλά.
.....
Ετσι άρχισα να κάνω τα βίντεο του YouTube για να παρακολουθήσουν και άλλοι στο δικό τους χρόνο, με το δικό τους ρυθμό." κλπ, κλπ
Μ' άλλα λόγια η Khan Academy σου παρέχει τη δυνατότητα να γίνεις "δάσκαλος" εξ αποστάσεως σε οποιονδήποτε θέλει να γίνει μαθητής σου, παρέχοντάς του εκπαιδευτικά βίντεο από το Youtube ή/και ασκήσεις γραμμένες σε διάφορα είδη κώδικα, που ενσωματώνονται σε ιστοσελίδα.
Ενδιαφέρον ακούγεται και πρωτότυπο. Μέχρι τώρα οι εξ αποστάσεως διδασκαλία περιοριζόταν σε ορισμένο κοινό και ο χώρος που σε φιλοξενούσε ήταν συγκεκριμένος επίσης. Τώρα είναι μια ανοιχτή διαδικασία, που όποιος θέλει να μάθει κάτι, μπορεί να το μάθει.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Πληροφορίες για Wii

Για να μην αναγκαστεί να γίνει καρφί ο Στέργιος όπως με απειλεί στο σχόλιό του, σας δίνω τους συνδέσμους που χρησιμοποίησα.

http://viewitem.eim.ebay.gr/White_Rechargeable_Battery_Pack_for_Nintindo_Wii_Remote/400132608082/item


http://viewitem.eim.ebay.gr/NEW_WII_REMOTE_CONTROLLER_WIIMOTE_CONTROL_FOR_NINTENDO/260657757776/item

Υ.Γ. Να προσέχεις Στέργιο γιατί είμαι και Βελλαΐτης.
...και όποιος απειλεί την εκκλησία.....

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ Β΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
στην Ειδική Υπηρεσία Προγραμμάτων υπάρχουν οι βεβαιώσεις μας για την πιστοποίηση β' επιπέδου και για την παρακολούθηση του ΠΑΚΕ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Πληροφορίες
Π. Πασχάλης
2103443322
ppaschalis@minedu.gov.gr

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Τελικά, έκλεισε: Στην ΠΑΚΟ-πιτα λέμε ΝΑΙ

Αφού το σκεφτήκαμε και το ξανασκεφτήκαμε, εγώ και ο Δημήτρης, κρίναμε οτι η ΠΑΚΟ-πιτα μπορεί να κοπεί, έστω και με ελαττωμένη συμμετοχή, έτσι, για να τηρούμε τις παραδόσεις.

 λοι όσοι δήλωσαν την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. στην "Φρόντζου Πολιτεία".
Υπάρχει η δυνατότητα να καλυφτεί και μικρός αριθμός κάποιων που δεν δήλωσαν για τον Α ή Β λόγο. Σπεύσατε να δηλώσετε και εσείς.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τι θα γίνει, θα κόψουμε πίτα φέτος;

 Τελικά είναι δύσκολο να βρεθεί κοινός παρονομαστής, όπως φαίνεται. Από τις μέχρι τώρα δηλώσεις διαμορφώνεται η τελική πρόταση:
Τόπος: Φρόντζου Πολιτεία (το γνωστό Τουριστικό περίπτερο στο λόφο δηλαδή)
Ημερομηνία και ώρα: Κυριακή 6 Φεβρουαρίου του 2011 (φυσικά), ώρα 9.00 μμ.
Τιμή κατ' άτομο: 20 Ευρώ. Σ' αυτή συμπεριλαμβάνεται: φαγητό, ποτό, πίτα και δώρο για τον τυχερό.
Παρακαλώ οριστικοποιείστε τη συμμετοχή σας. Αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός, δεν μπορούμε να κόψουμε, ούτε να φάμε ΠΑΚΟ-πιτα φέτος. Εχουμε ένα χρόνο να τα πούμε από κοντά, κρίμα...
Υ.Γ. Νικηφόρε, κανόνισε, σε παρακαλώ, τις συμμετοχές του Πανεπιστημίου και στείλε μου οριστικό e-mail.