Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Βιντεομαθήματα στα Αγγλικά

Η Khan AcademyKhan Academy είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό να προσφέρει μαθήματα σε σχεδόν κάθε τομέα του επιστητού. Ετσι ο καθένας μπορεί να βρει και να μάθει σχετικά με τα Μαθηματικά, τις Φυσικές Επιστήμες, τα Οικονομικά κλπ, μαθήματα σε βίντεο, με ασκήσεις και εφαρμογές. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Αν θέλει κανείς, μπορεί κανείς να κάνει εγγραφή απλά πατώντας εδώ, και να συνδεθεί, είτε με το λογαριασμό του στη Google, είτε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook. Μ' αυτόν το τρόπο δημιουργεί μια τάξη στην οποία είναι coach.
Δείτε έναν τρόπο χρήσης του:
"Η οικογένεια του θείου μου με επισκέφθηκε στη Βοστώνη μετά το γάμο μου το καλοκαίρι του 2004. Σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η θεία μου μου είπε ότι η κόρη της (ξαδέλφη μου) είχε το πρόβλημα με τις «μετατροπές μονάδων», το οποίο δεν της επέτρεψε να εισαχθεί στο πιο προχωρημένο κομμάτι των μαθηματικών για την 7η τάξη. Η Νάντια ήταν σαφώς ένα πολύ εξυπνο κορίτσι, έτσι έκανα μια συμφωνία μαζί της. Ήμουν δάσκαλος της εξ αποστάσεως για μία ώρα μετά τη δουλειά μου εφόσον  ήταν πρόθυμη να κάνει οποιαδήποτε πρόσθετη εργασία που της έδινα.
Άρχισα εξ αποστάσεως διδασκαλία στη Νάντια, τον Αύγουστο του 2004. Βρισκόταν στη Νέα Ορλεάνη - όπου και εγώ μεγάλωσα - έτσι χρησιμοποιήσαμε το τηλέφωνο για να μιλάμε και το Yahoo Doodle ως κοινόχρηστο σημειωματάριο. Αφού πέτυχα με τη Νάντια,  άρχισα διδασκαλία στους αδελφούς της, Arman και ο Ali, εξίσου καλά.
.....
Ετσι άρχισα να κάνω τα βίντεο του YouTube για να παρακολουθήσουν και άλλοι στο δικό τους χρόνο, με το δικό τους ρυθμό." κλπ, κλπ
Μ' άλλα λόγια η Khan Academy σου παρέχει τη δυνατότητα να γίνεις "δάσκαλος" εξ αποστάσεως σε οποιονδήποτε θέλει να γίνει μαθητής σου, παρέχοντάς του εκπαιδευτικά βίντεο από το Youtube ή/και ασκήσεις γραμμένες σε διάφορα είδη κώδικα, που ενσωματώνονται σε ιστοσελίδα.
Ενδιαφέρον ακούγεται και πρωτότυπο. Μέχρι τώρα οι εξ αποστάσεως διδασκαλία περιοριζόταν σε ορισμένο κοινό και ο χώρος που σε φιλοξενούσε ήταν συγκεκριμένος επίσης. Τώρα είναι μια ανοιχτή διαδικασία, που όποιος θέλει να μάθει κάτι, μπορεί να το μάθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: