Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

MightyBell: Ανταλλάξτε εμπειρίες

Νόμιζα οτι τα social media ό,τι είχαν αν πουν το είπαν με το Facebook ή με τα διάφορα μετα-δίκτυα, τύπου Ning, όπως αυτό που έφτιαξα (break για διαφημίσεις:-)) για το ΕΚΦΕ Ιωαννίνων στην πλατφόρμα mixxt, γερμανικής προέλευσης το τελευταίο, αν και μιλάει αγγλικά και ολίγα ελληνικά, εξάλλου πρέπει να αγαπάμε τους δανειστές μας και να τους προτιμάμε, ειδικά όταν μας δίνουν κάτι τσάμπα, πράγμα σπάνιο βέβαια. Λοιπόν όχι. Οι δημιουργικοί άνθρωποι έχουν πάντα κάτι καινούργιο να πουν, και η Gina Bianchini, αφού συν-δημιούργησε το Ning, σηκώθηκε και έφυγε, και αφού περιπλανήθηκε σε διάφορες δουλειές ανάμεσα στις οποίες και η αγαπημένη μας Goldman Sachs, αυτή ντε που αφού μας έβαλε στο ευρώ, θα μας φαληρίσει τώρα, αν δεν προλάβουμε να την πάρουμε μαζί μας στην άβυσσο. Τέλος πάντων, παιδί γνήσιο της Silicon Valley, από την πάστα εκείνη του μακαρίτη Steve Jobs, στο πιό θηλυκό και ίσως γιαυτό και πιο επικίνδυνο. Πάντα θαύμαζα εξάλλου τις δημουργικές γυναίκες, αν μάλιστα αυτό συνδυάζεται και με άψογη εμφάνιση, γιατί μην μου πείτε να θαυμάσω τη Angela, ε ;-)
Τι σκεφτηκε λοιπόν η Gina, που αν και πλησιάζει τα 40 θα μπορούσε να είναι και φωτομοντέλο: Να φτιάξει, λέει μια πλατφόρμα social media, όπου ο καθένας θα μπορούσε να καταθέσει μια εμπειρία και μετά οι άλλοι να τη συνδιαμορφώνουν. Λίγο περίεργο είναι. Μπορεί και να πετύχει. Μήπως το Facebook τα έχει πει όλα, άρα δε χρειάζεται; Μπορεί. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Γιατί και το Twitter κάπως έτσι δεν δουλεύει; Μήπως επικαλύπτονται; Χμμ, και ναι και όχι. Τέλος πάντων, ένα-δυο παραδείγματα:
Ας πούμε οτι θέλετε να εξερευνήσετε τις ακτές της Αλάσκας χωρίς τις ανέσεις ενός κρουαζερόπλοιου, εσείς και η φύση, μόνοι. Ή-μόνο για άντρες- να μοιραστείτε την εμπειρία ενός τέλειου ξυρίσματος. Ή ποιές είναι οι καλύτερες μπυραρίες στο/στην.... , ή πώς να προστατεύσετε τη βιοποικιλότητα στη γειτονιά σας. Ή  ακόμη: Να οργανώσετε ένα φεστιβάλ (εικονικό βέβαια) φιλμ μικρού μήκους. Και άλλα, και άλλα, είναι άπειρος ο αριθμός αυτών που μπορεί να σκεφτεί κανείς. Στην Εκπαίδευση θα μπορούσε να χρησιμεύσει στην υλοποίηση ενός project, αλλά και να εμπλουτίσει τη σχολική ζωή (μια σχολική παράσταση, μια εκδρομή). Νομίζω όμως οτι η περιοχή είναι ακόμη terra incognita.
 Λοιπόν όλ' αυτά τα κάνει η Πανίσχυρη Καμπάνα, η Mighty Bell.

Δείτε και κάποια βίντεο:

Αμ, δε... Δεν υπάρχουν ακόμα:-)
Σε κανα χρόνο, τα ξαναλέμε.

1 σχόλιο:

Δημήτρης Φασούλας είπε...

Θα το παρακολουθήσω και όταν βγάλω συμπέρασμα θα το ανεβάσω. Παράκληση. Βάζε τους εξωτερικούς συνδέσμους να ανοίγουν σε νέο παράθυρο. Βαρετό το πίσω και μερικές φορές αργεί.