Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Θέλετε διαδραστικούς;

Σε καιρό οικονομικής κρίσης δεν μπορούμε να ζητάμε πολλά. Ας κάνουμε λοιπόν ένα είδος cheap educational technology (με την έννοια οτι cheap=φτηνός, ευτελούς αξίας). Εχει γραφτεί και εδώ παλιότερα από την Αννα για την εφεύρεση του Johnny Chung Lee, τη χρήση του Wii Remote Control. Τα πλεονεκτήματά του προφανή, αλλά και κάποιες τεχνικές δυσκολίες. Κανόνες καλής πρακτικής του συγκεκριμένου αναφέρθηκαν στο Σεμινάριο και άλλες συζητήσαμε στα διαλείμματα. Επειδή το πράγμα αποκτά επικαιρότητα, ας ξεκινήσουμε μια τέτοια συζήτηση.
Πρώτα η Ιστοσελίδα του δαιμόνιου εφευρέτη:http://johnnylee.net/ και ειδικότερα: http://johnnylee.net/projects/. Χάρις σ' αυτόν τα πράγματα γίνονται πολύ πιο φτηνά. (Τώρα, το τι θα κάνει το Υπουργείο, είναι άλλου παπά Βαγγέλιο...)
Το βίντεο με τον εφευρέτη στο TED ("Make a technology available to a much wider percentage of the population", Απρίλιος 2008):

Κι άλλο ένα:

Δεύτερον: Τι έχουμε κάνει στην Ελλάδα σχετικά:
http://daskalepoydidaskes.blogspot.com/2010/08/50.html: Πολύ καλό και κατατοπιστικό άρθρο.
http://dide.ilei.sch.gr/keplinet/tech/wiimote.php: Με αρκετή τεκμηρίωση, επίσης καλό.
http://www.e-pcmag.gr/doit/63609: Από το PC Magazine, με βίντεο και τεχνικές πληροφορίες.
Και από την Τερέζα Γιακουμάτου: http://www.youtube.com/watch?v=LRbyYGn53CY
(Παλιό, προφανώς, βίντεο, κάποιους έχουμε καιρό να τους δούμε στην πιάτσα.;-))

Όποιος φτιάξει πρώτος από σας ένα, εδώ στα Γιάννενα, να μας καλέσει να το δούμε, σαν post-Σεμινάριο. Και σας υπόσχομαι να σας φέρω ένα κουτί γλυκά...

Υ.Γ. Συνάδελφοι έχουν γράψει οτι δουλεύει ακόμα και με αναπτήρα! Εστω και χωρίς μεγάλη ακρίβεια. Κι εκεί που λέμε να πετάξουμε τους αναπτήρες και...

2 σχόλια:

Δημήτρης Φασούλας είπε...

Το άρθρο σου ήταν πολύ ενημερωτικό. Είδα μια ανάρτησή σου στο http://www.dfe.gr/group/interactive/forum/topics/diadrastikhos-me-wii-remote?commentId=3442083%3AComment%3A19169&groupId=3442083%3AGroup%3A11696 και σκέφτηκα να βοηθήσω. Σήμερα ολοκκλήρωσα τον διαδραστικό στο σχολείο. Λοιπόν για τις αγορές χρησιμοποίησα το ebay. Από λογισμικό φορτώνεις το iWiiBoard Pro V4.0.3 από http://www.iwiiboard.com/download.html, είναι δωρεάν. Αφού το φρτώσεις, μπορείς να εγκαταστήσεις και το smartnotebook και δουλεύει μια χαρά. Το πρόβλημα είναι ότι είναι για τριάντα μέρες.Κάποιος όμως θα μας δώσει κανένα κλειδί (τι λες Νικηφόρε;). Πάντως και χωρίς το smartnotebook μια χαρά δουλεύεις. Ελπίζω να σε προλάβω για να κερδίσω τα γλυκά!!!

Stergios Nastopoulos είπε...

Μάλλον θα σε κεράσω, Μήτσο, γιατί εγώ μόλις σήμερα έλαβα το πακέτο από την εταιρεία και το έστησα στο ΕΚΦΕ. Αρα, προηγείσαι (!!!;;;). Δεν ήξερα οτι το έβαλες μπροστά, να τρέξω ;-). Να γλυτώσω και το κέρασμα,γ?μ,?τ?. Εξάλλου, δεν είμαστε τσιγκούνηδες στο Πωγώνι, έτσι δεν είναι; ;-). Μου κάνει εντύπωση οτι δεν υπάρχει στην Ελλάδα το συγκεκριμένο LEDάκι. Τόσα και τόσα εισάγουμε, πανάθεμά μας. Και ακόμα: πολύ μυστικοπάθεια έχει πέσει, όσον αφορά το τι και πώς στα φόρουμ, με τα χίλια ζόρια βρήκα ποιό είναι το LEDάκι, οδηγίες βρήκα μόνο στα αγγλικά, πολύ λίγες ελληνικά κλπ. Δεν είμαστε και για Νόμπελ. Γιατί; Να σκεφτώ τίποτα το πονηρό; Ευχαριστώ για τις επιπλέον πληροφορίες. Εχω και μερικά LEDάκια να φτιάξω κανένα πενάκι.

Υ.Γ.1 Για το Nobel, η πλάκα είναι οτι κάποιος ξύπνιος δικός μας (Ελληνας) παρουσίαζε παλιότερα σαν πατέντα δικιά του το φτηνό διαδραστικό, και κάποιοι το πιστέψανε. Το μόνο που είχε κάνει ήταν να γράψει ένα βίντεο με τη διαδικασία στα ελληνικά. Είμαστε ή δεν είμαστε οι φωστήρες του σύγχρονου πολιτισμού;
Υ.Γ.2 Για το κέρασμα: Ορισε μέρα και ώρα, να 'ρθούμε να το δούμε. Τα γλυκά δικά μου. Οσοι δηλώσουν από εδώ, έχουν κομμάτι, αλλιώς, δεν :-) Ξηγημένα πράματα... Δεν είμαστε για περιττά έξοδα:-)