Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Εγκατάσταση του Moodle

Μετά από μια κουβέντα που κάναμε με τον Ευθύμη στην συνάντηση στο Διεθνές, Σας ανεβάζω κάποιους χρήσιμους συνδέσμους για όποιον ενδιαφέρεται.
Αν θέλετε να εγαταστήσετε στο Π.Σ.Δ. την πλατφόρμα Moodle για ασύγχρονη τηλεκπαίδευση μπορείτε να βρείτε πλήρεις οδηγίες στον παρακάτω σύνδεσμο οδηγίες Moodle.Για την έκδοση που μπορείτε να εγκαταστήσετε πατήστε εδώ. Θεωρώ ότι το Moodle είναι πιο χρήσιμο από την ιστοσελίδα γιατί προσφέρει περισσότερες δυνατότητες για την λειτουργία των τάξεων. Υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί foroum των μαθητών κατά τμήμα, με απόλυτο έλεγχο της πρόσβασης και άλλα πολλά.

5 σχόλια:

Stergios Nastopoulos είπε...

Σαν καλό μαθητής το ανάρτησα στο Ιστο"Ο κλωβός του Faraday". Οχι, μη κάνετε συνειρμούς. Thnx, Μήτσο, οπως λέμε στα ελληνικά

Stergios Nastopoulos είπε...

Αν με ρωτάτε πώς έκανα σύνδεσμο στο σχόλιο χωρίς να γράψω καθόλου κώδικα HTML, ρωτείστε με και θα σας πω.

Δημήτρης Φασούλας είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να ρωτήσω, αλλά σε παρακαλώ πες μας. Είδα την ανάρτησή σου. Καλό είναι να τους βάλεις και τον άλλο σύνδεσμο γιατί το ΠΣΔ δεν δέχεται όλες τις εκδόσεις του moodle

Stergios Nastopoulos είπε...

Μάλλον θα το ξέρεις Μήτσο. Πατάς "Νέα ανάρτηση", γράφεις το κείμενο και το κάνεις σύνδεσμο στην καρτέλα "Σύνθεση", μετά γυρνάς στην καρτέλα "HTML" και αντιγράφεις τον κώδικα που σου δίνει ο Editor της ΗΤΜL. Προφανώς αυτό ισχύει και για άλλες μορφοποιήσεις (υπερ)κειμένου. Είναι ανεπίτρεπτο η Google να μη έχει έναν Editor στα σχόλια μετά τόσα χρόνια για τον Blogger. Όσον αφορά τις εκδόσεις ποιές δέχεται γιατί το Σχολικό Δίκτυο είναι λίγο μυστήριο, μου έχει κάνει διάφορα.

Δημήτρης Φασούλας είπε...

Για την έκδοση που μπορείτε να εγκαταστήσετε πατήστε εδώ.
στην αρχική αναάρτηση.
Στον υπερσύνδεσμο που έχει θα βρεις πολύ αναλυτικές οδηγίες και ένα έτοιμο πακέτο moodle